22282
post-template-default,single,single-post,postid-22282,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Claque la Mouche testar

Vi på Claque la Mouche testar Davines produkter på oss själva och gör en utvärdering varje vecka.

Vi börjar med Love från serien Essential.

Essentials förpackningar tillverkas med den minsta möjliga mängd plast som krävs för att skydda innehållet. Förpackningarna tillverkas av plast som är godkända för livsmedel och kan återanvändas för livsmedelsförvaring.

Som en del av LifeGate’s projekt Zero Impact, klimatkompenseras CO2-utsläppen från tillverkningen av varje Essential Haircare-produkt genom finansiering av plantering och skydd av skogar i Madagaskar.

Essential Haircare-produkterna tillverkas uteslutande med hjälp av energi från förnyelsebara källor.

LOVE Smoothing Shampoo och Conditioner  är produkter som hjälper till att släta ut håret. Det är milt rengörande och förebygger slitage på håret vid användning av värmeverktyg.

LOVE Smoothing innehåller olivextrakt, oliven produceras på en gård som tillhör Carlo Assenza från Noto, Syrakusa.


Sara säger:

Jag har ganska tunt, platt och väldigt rakt hår. Normal/fet hårbotten och torra längder. Lite grått också med det färgar jag över.

Jag tvättade håret 2 ggr vid varje tvätt+balsam efter Schampot Löddrar väldigt bra, balsamet är ganska tjock i konsistensen så jag brukar späda det med lite vatten i handen för att kunna fördela det bättre i håret. Väldigt bra utredning på balsamet. Speciell doft som jag gillar! Typ nyklippt gräs! Love smooth funkade väldigt bra med mina torra längder trots att mitt hår är tunt och inte alls tjockt och frissigt som det är ämnat för. Men lite väl tungt till min hårbotten, då jag fick tvätta håret oftare en jag normalt gör.


Emiko Says:

I have coarse Asian hair and it is quite damaged from bleaching/ coloring and the use of a straightening iron on daily basis.

LOVE shampoo/conditioner have nice and creamy consistency and can be applied easily, and the scent is lovely, distinctive and not too overpowering either and could be liked by both male/female consumers alike. I shampoo my hair almost everyday and after using LOVE shampoo/ conditioner for a week, I found especially the conditioner nourishing as it left a lovely smooth texture on my hair without feeling too heavy, so the products worked quite well on my hair.


Lisa säger:

Jag har ett väldigt preparerat hår (blekt), fina lite porösa hårstrån med självfall och inget grått vad jag vet:)

Jag tycker om doften, gillar att den inte är så parfymig och ett plus för den krämiga konsistensen. Jag tvättade håret två gånger och fönar alltid! Tycker det var svårt att få upp volym och mitt självfall var nästan obefintligt. Kände redan dagen efter att jag skulle behöva tvätta håret igen pg.a platta längder och fet botten. Så inget för mig helt enkelt.


Therese säger:

Jag har långt färgat uppklippt och självlockigt hår med fina hårstrån. Lite torr och känslig/kliig hårbotten.

Produkterna har en ganska stark doft (men inte för stark) som puffar lite sådär fräsch doft då och då i vinden efter en tvätt. Krämig konsistens. Väl-löddrande schampo som kändes väldigt strävt i mitt hår (vilket jag blev lite förvånad över eftersom det är smoothing). All strävhet försvann dock med den krämiga balsam som redde ut håret väl och kändes utslätande. Tvättade håret 3ggr på en vecka+ två extra luggtvättningar. Självtorkade håret alla gånger men borstade ej igenom efteråt en gång och då tyckte jag lockarna blev bäst (såklart), gillade det nog bäst så. Trodde det skulle vara tyngre i mitt hår men det kändes ganska luftigt förutom att botten blev lite fetare snabbare än vad den brukar (kan ha berott på att det kliade en del i hårbotten på mig så jag rörde om mer och oftare i botten). 


Mariana säger:

Mitt hår är ganska tunt, rakt och ganska stor % gråa hår;) page nedanför öronen och en väldig utväxt. Färgat resten.

Produkterna passade mitt hår väldigt bra. Mitt bakhår har en förmåga att förvandla sig till en svinto-lik boll efter en natt men nu har det varit väldigt enkelt utrett. Sen är mitt hår väldigt ”lätt” och har nu fått lite tyngd i sig utan att tappa form och rörlighet. Väldigt trevligt. Min hårbotten mår fint. Jag har låtit håret självtorka utan  andra produkter och det har hållit ihop utan frissigt småhår och tillochmed fått lite struktur. Väldigt lättfixat hår efter användningen av Love smoothing. Krämigt shampoo med, trevlig doft. Inte så söt och inte världens roligaste. Väldigt drygt. Mitt hår blev också strävt med enbart schampo men jätte lent med balsam. Använde borste och då är det väldigt drygt. Hiss för mig:)


Elin Säger:

Jag skulle beskriva mitt hår som obehandlat, halvlångt, lätt med fina strån och självfall. Lite torrt i längderna och känslig hårbotten. 

Love smoothing doftar ganska starkt direkt ur förpackningen men doften avtar en aning så fort det hamnat i håret. Konsistensen är krämig och len. Jag tvättade mitt hår en söndagseftermiddag och vart faktiskt väldigt förvånad över hur slätt håret fortfarande var då jag vaknade nästa morgon. Tvättade sedan håret 4 dagar senare och tyckte att efter andra tvätten blev det faktiskt lite fetare. Gillade hur det höll ihop mitt hår utan massa småfriss. Jag tvättar alltid mitt hår 2 gånger med shampoo och använder sedan ca 3ml balsam som jag kammar in i håret.