22292
post-template-default,single,single-post,postid-22292,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Claque la Mouche testar Momo

Vi på Claque la Mouche testar Davines produkter på oss själva och gör en utvärdering varje vecka.

 

Essentials förpackningar tillverkas med den minsta möjliga mängd plast som krävs för att skydda innehållet. Plasten är godkänd för livsmedel och kan återanvändas för livsmedelsförvaring.

Som en del av LifeGate’s projekt Zero Impact, klimatkompenseras CO2-utsläppen från tillverkningen av varje Essential Haircare-produkt genom finansiering av plantering och skydd av skogar i Madagaskar.

Essential Haircare-produkterna tillverkas med hjälp av energi från förnyelsebara källor.

 

MOMO shampoo och Conditioner är en serie som ger extra fukt och går in på djupet i riktigt torra hår. Produkten är rik på vatten, vitaminer och mineralsalter.

MOMO innehåller extrakt av gul melon och odlas av Francesca Simonte från Dattilo, Trapani.


Sara säger:

Jag har ganska tunt, platt och väldigt rakt hår. Normal/fet hårbotten och torra längder. Lite grått också med det färgar jag över.

Momo är ett av mina favoritschampon sen tidigare. Schampot har en geleig konsistens som löddrar bra och balsamet ger en jättebra utredning. God doft! Gillar att det känns väldigt vårdande samtidigt som det inte tynger ner längderna eller ger en fet hårbotten. Ger bra fluff på håret om man gillar det. Hiss från mig!


Emiko Says:

I have coarse Asian hair and it is quite damaged from bleaching/ coloring and the use of a straightening iron on daily basis.

The consistency of Momo shampoo is quite runny in comparison to Love shampoo and the conditioner is nice and creamy. On day one, I noticed immediately that my hair felt quite stiff after using Momo shampoo and the conditioner was a bit too light for my damaged hair. Once my hair was dried and styled as usual, it looked fluffy and got static easily. I continued to use them almost everyday for the whole week and it didn’t improve my hair condition. Thankfully, using Oi milk and Oi oil helped to calm it down afterwards. The products have decent fruitiness with a hint of melon like fragrance. After all, Momo shampoo/conditioner are not suitable for my hair.


Lisa säger:

Jag har ett väldigt preparerat hår (blekt), fina lite porösa hårstrån med självfall och inget grått vad jag vet:)

Jag är inte så förtjust i varken doften eller konsistensen på Momo. Konsistensen är lite som gelé och ja tyckte håret blev väldigt risigt medan jag tvättade det (slutade med att jag använde mitt ”vanliga” balsam för att reda ut det). MEN sen gav jag det en andra chans och jag blev faktiskt riktigt positivt överraskad. Håret känns återfuktat, absolut inte tungt utan snarare lätt. Kanske inte helt optimalt för mitt självfall men annars en skön fräsch känsla i håret även dagen efter tvätt.


Therese säger:

Jag har långt färgat uppklippt och självlockigt hår med fina hårstrån. Lite torr och känslig/kliig hårbotten.

Jag tvättade håret tre gånger+ 1 st luggtvätt med schampo (schamponerar alltid två ggr med mindre produkt, kramar ur vatten och kramar/klappar in balsamet, kammar igenom). Momo har en skön konsistens och doften skulle jag säga är ganska diskret, vilket jag gillar. Jag upplevde att mitt hår blev lätt att reda ut och det kändes återfuktat men inte nedtyngt, snarare mer luftigt än jag trott i och med att den återfuktar så bra. Botten höll sig fräsch till nästa tvätt. Upplevde att MOMO funkade bra till mitt hår och min botten (inget kli!)


Mariana säger:

Mitt hår är ganska tunt, rakt och ganska stor % gråa hår;) page nedanför öronen och en väldig utväxt. Färgat resten.

Jag gillar ju verkligen doften Momo har! Inte så söt, väldigt trevlig och lite modern. Mitt hår blev lite för flygit av det här och min svinto-boll kom långsamt tillbaka. Plus var att topparna lockade sig lite mer efter sista tvätten. Jag upplevde min hårbotten bli lite fetare men längderna ganska flygiga. Shampot är lite lättare i formen. Bra om man tvättar håret ofta kanske. Saknade lite stadga som min page behöver. Säkert mer passande för längre hår som gillar lite yvighet.


 Elin Säger:

Jag skulle beskriva mitt hår som obehandlat, halvlångt, lätt med fina strån och självfall. Lite torrt i längderna och känslig hårbotten.

Första tvätten med Momo resulterade i att håret kändes väldigt rakt och spretigt, alla småhår inuti håret la sig liksom på ytan. 4 dagar senare tvättade jag håret igen och fick en helt annan upplevelse. Visst var småhåren på ytan kvar men håret kändes verkligen rent och fluffigt, fick upp mer volym och självfallet i håret kom tillbaka. Det skulle nog kunna gå flera dagar emellan tvättarna då verken håret eller hårbotten känts fett och flottig. Jag saknar den krämiga konsistens i Momo men gillar verkligen doften.