22301
post-template-default,single,single-post,postid-22301,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Claque la Mouche har testat DEDE

Vi på Claque la Mouche testar Davines produkter på oss själva och gör en utvärdering varje vecka.

Essentials förpackningar tillverkas med den minsta möjliga mängd plast som krävs för att skydda innehållet. Plasten är godkänd för livsmedel och kan återanvändas för livsmedelsförvaring.

Som en del av LifeGate’s projekt Zero Impact, klimatkompenseras CO2-utsläppen från tillverkningen av varje Essential Haircare-produkt genom finansiering av plantering och skydd av skogar i Madagaskar.

Essential Haircare-produkterna tillverkas med hjälp av energi från förnyelsebara källor.

DEDE shampoo och Conditioner för alla hårtyper är milt och rikt på mineralsalter och tillför håret mineraler.

DEDE innehåller röd selleriextrakt som odlas av Giancarlo och Doriano Pozzatello från Orbassano, Turin.


Sara säger:

Jag har ganska tunt, platt och väldigt rakt hår. Normal/fet hårbotten och torra längder. Lite grått också med det färgar jag över.

Jag hann med 2 tvättar med Dede denna vecka. Jag hade inga större förhoppningar på denna serie då jag trodde den skulle vara alldeles för mild för mitt hår. Men jag gillar faktiskt schampot. God mild doft och mitt hår blev väldigt luftigt efter och kändes rent länge. Däremot så var balsamet inget för mitt hår, det kändes lite för mesigt. Jag behöver något som vårdar mer och ger en mer utredande effekt. Balsamet passar nog bättre på någon med ett friskt,kort hår som inte är kemiskt behandlat.


Emiko Says:

I have coarse Asian hair and it is quite damaged from bleaching/ coloring and the use of a straightening iron on daily basis.

Dede shampoo has a runny consistency and the conditioner is creamy. I used Dede shampoo/conditioner four times last week, and found the products too light for my hair as it has been very fluffy and feeling a lack of moisture. Although they were not quite suitable for my hair they worked very well on my 4 year old daughter’s hair as it left a super smooth and silky texture and helped comb through her hair much easier.  I personally prefer products with more distinctive scent but it is very mild and simple so it was perfect for her. Overall Dede would be excellent for someone looking for a very gentle daily shampoo/ conditioner with a mild fragrance.


Mariana säger:

Mitt hår är ganska tunt, rakt och ganska stor % gråa hår;) page nedanför öronen och en väldig utväxt. Färgat resten.

Jag tvättade håret 3 ggr med Dede. Väldigt lätt shampo med mild doft. Helt ok. Håret blev ganska strävt efter shamponeringen och hade ett lätt lödder. Balsamet har en mindre krämighet och en lite ”oljig” konsistens. Det känns inte att den tränger in i håret riktigt utan lägger sig lite på ytan och gör inte håret så lätt att reda ut blött. Mitt hår som är väldigt trassligt i blött tillstånd gillade inte det helt. Doften har jag lite svårt för också. Men sedan när jag låtit håret självtorka blev det positivt luftigt i längderna men la sig väldigt platt på huvudet. Bra om man gillar att håret är mindre flygigt. Det var lättstylat efter vilket är positivt. Väldigt drygt balsam och passar sig nog för lite kortare hår.


Lisa säger:

Jag har ett väldigt preparerat hår (blekt), fina lite porösa hårstrån med självfall och inget grått vad jag vet:)

Jag har tvättat 2 ggr med Dede. Schampot har en mild apelsindoft som jag uppskattar. Saknar lite krämighet i konsistensen men den löddrar bra och håret höll sig fräscht länge efter schamponering. Balsamet funkar inte på mitt hår, gick knappt att reda ut håret även om balsamet var i. Jag behöver mer vård och fukt för att få fram självfall och för att håret ska kännas friskt.


Therese säger:

Jag har långt färgat uppklippt och självlockigt hår med fina hårstrån. Lite torr och känslig/kliig hårbotten.

Jag gillar doften på DEDE, lite fruktig men fräsch. Konsistensen är lätt, inte så krämig. Ja tvättade håret 3 ggr + en luggtvätt och lät det självtorka. DEDE känns alldeles för fattig på fukt för mitt hår, det blev strävt efter schamponeringen och balsamen kändes inte tillräckligt utredande för mitt hår. När håret torkat kändes det ganska luftigt vilket jag iofs gillar men också alldeles för torrt och krispigt. Dock inget kli i hårbotten. Vilket är ett plus!


Elin Säger:

Jag skulle beskriva mitt hår som obehandlat, halvlångt, lätt med fina strån och självfall. Lite torrt i längderna och känslig hårbotten.

Jag tvättade håret 2 gånger med denna serie. Håret kändes luftigt och höll sig rent länge. Mitt hår är dock lite för långt och slitet för DEDE. Det trasslade ganska mycket i längderna och självfallet hade svårt att komma fram. Jag skulle tipsa om denna serie till dom som vill ha ett lite slätare intryck, ett hår som ligger lite slätare runt huvudet. Serien sägs vara till för dom som tvättar håret ofta, jag skulle mer säga att serien är till för dom som vill tvätta håret mer mindre ofta. Konsistens är lätt med doft av citrus.