22306
post-template-default,single,single-post,postid-22306,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Claque la Mouche testar MINU för färgat hår.

Vi på Claque la Mouche testar Davines produkter på oss själva och gör en utvärdering varje vecka.

 

 

Essentials förpackningar tillverkas med den minsta möjliga mängd plast som krävs för att skydda innehållet. Plasten är godkänd för livsmedel och kan återanvändas för livsmedelsförvaring.

Som en del av LifeGate’s projekt Zero Impact, klimatkompenseras CO2-utsläppen från tillverkningen av varje Essential Haircare-produkt genom finansiering av plantering och skydd av skogar i Madagaskar.

Essential Haircare-produkterna tillverkas med hjälp av energi från förnyelsebara källor.

 

MINU shampoo och Conditioner ger glans, skydd och extra lyster för dig med färgat hår. Produkten är rik på quercetin och har högt innehåll av aminosyra och polyfenoler som har skyddande och färgbevarande egenskaper.

MINU innehåller extrakt från kaprisblomman och odlas av Mr. Salvatore D’Amico från Leni, Salina Island, Messina, Italien.

TIPS! MINU serien har självklart en färgbevarande inpackning,


Sara säger:

Jag har ganska tunt, platt och väldigt rakt hår. Normal/fet hårbotten och torra längder. Lite grått också med det färgar jag över.

Jag gillar doften på minu, ganska diskret och fräsch. Jag upplevde mitt hår ganska trassligt när jag hade schamponerat det med minu. balsamet ger en bra utredning men är ganska tjock i konsistensen och jag tycker att den kan vara lite svår att applicera i håret.

Jag gjorde även inpackningen en gång och den kändes väldigt bra. Håret kändes väldigt mjukt och friskt efter.

Jag upplevde att min botten blev ganska fet snabbt med minu tyvärr och att håret kändes ganska tungt. Däremot så gav den jättefin glans!

Jag tror minu passar bättre till någon som inte har lika fintrådigt hår som jag har.


Emiko Says:

I have coarse Asian hair and it is quite damaged from bleaching/ coloring and the use of a straightening iron on daily basis.

Minu shampoo and conditioner have a very creamy consistency and the mask is even more concentrated.

I used Mini shampoo/ conditioner pretty much everyday and on the first day I could feel a very nice smoothness whilst rinsing off the conditioner. In contrast to the last few weeks, my hair has been feeling very nourished and super silky especially after using the Minu hair mask.

Although I’m very happy with the condition of my hair since I have been using Minu products, it feels so silky and slippery and it has been a bit hard to create extra volume and texture.

Minu series has decent and subtle floral like fragrance which is lovely.


Mariana säger:

Mitt hår är ganska tunt, rakt och ganska stor % gråa hår;) page nedanför öronen och en väldig utväxt. Färgat resten.

Jag tvättade håret 4 ggr med Minu. Shampot har en skön krämigare konsistens, doften är trevligt lite syrlig. Håret kändes positivt utrett efter shamponeringen och ett krämigt lödder. Balsamet också av den krämigare sorten och gjorde håret väldigt lent! Det fick lite tyngd efter och känns att det är bra för färgade och lite torrare hår. Mitt hår är inte färgat sedan maj så jag kan inte säga något om färgens beständighet av Minu, men passar nog behandlade hår bra med tanke på att det lugnar ner det och tillför fukt. Mitt hår blev dock fett väldigt fort, speciellt efter att ha använt produkter i det. Alla småhår hölls på plats och det är ett verkligt plus. Passar bättre för färgade och blekta lite tjockare hår.


Lisa säger:

Jag har ett väldigt preparerat hår (blekt), fina lite porösa hårstrån med självfall och inget grått vad jag vet:)

Den här veckan blev det bara en hårtvätt med Minu så lite svårt att recensera denna serie. Men gillar krämigheten på konsistensen och doften är frisk och fräsch. Känns som den ger bra med fukt och näring till mina preparerade längder. Blir härligt lödder av schampot och balsamet utreder bra. Hann aldrig göra inpackningen.. Tyvärr blev håret snabbt tungt och hårbotten blev fet efter bara någon dag. Minu passar nog bättre på ett kraftigare hår med behov av tyngd.


Therese säger:

Jag har långt färgat uppklippt och självlockigt hår med fina hårstrån. Lite torr och känslig/kliig hårbotten.

Jag har tvättat håret 3ggr under veckan med Minu (tvättar det 1 gång mer än jag brukar nu under testperioden), varav en gång med inpackning efter schamponering.

Jag gillar minu, doften är ganska god och konsistensen krämig. Jag upplever att balsamet ger fukt och reder ut bra, likaså inpackningen som har en tjock/fast konsistens så jag var extra noga med appliceringen för att inte få onödigt mycket produkt. Längder och toppar höll sig ändå luftiga även om jag upplevde att botten blev något tyngre/fetare. Fick tyvärr pyttelite kli av det.

I det stora hela funkade Minu bra till mitt hår.


Elin Säg

Jag skulle beskriva mitt hår som obehandlat, halvlångt, lätt med fina strån och självfall. Lite torrt i längderna och känslig hårbotten.

Jag har tvättat håret 2 gånger med Minu. Då mitt egna hår är obehandlat och serien är för färgat hår har jag inte så mycket att säga om hur den bevarar färgen.

Konsistens är krämig, doften är lite för frän för min smak. Mitt hår blev ganska snabbt fett så tror absolut att den mer passar till hår som är lite fylligare och färgat såklart.