22313
post-template-default,single,single-post,postid-22313,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Melu Melu Melu

Vi på Claque la Mouche testar Davines produkter på oss själva och gör en utvärdering varje vecka.

MELU shampoo och Conditioner  är ett skyddande och stärkande serie särskilt framtaget för de med långt hår skadat hår.

MELU innehåller extrakt från linsfrön från Villalba. Linsen är rik på serin och glutaminsyra (de vanligaste aminosyrorna i keratin.) Linserna produceras på en gård som tillhör Francesco Di Gesu från Villalba, Caltanissetta.

  

Essentials förpackningar tillverkas med den minsta möjliga mängd plast som krävs för att skydda innehållet. Plasten är godkänd för livsmedel och kan återanvändas för livsmedelsförvaring.

Som en del av LifeGate’s projekt Zero Impact, klimatkompenseras CO2-utsläppen från tillverkningen av varje Essential Haircare-produkt genom finansiering av plantering och skydd av skogar i Madagaskar.

Essential Haircare-produkterna tillverkas med hjälp av energi från förnyelsebara källor.


Sara säger:

Jag har ganska tunt, platt och väldigt rakt hår. Normal/fet hårbotten och torra längder. Lite grått också med det färgar jag över.

Jag tvättade håret 5 ggr denna vecka. Jag gillar melus doft, doftar inte så mycket utan en mild doft. Bra utredning på balsamet och håret var lätt att reda ut när det var nytvättat.

Jag insåg snabbt av att kombinationen av både melus schampo och balsam är alldeles för mycket för mitt tunna hår. Märkte när håret var nytvättat och fönat att det redan då kändes tungt och redan lite fett i botten. Därav 5 tvättar denna vecka.

Jag har använd både schampot och balsamet förr men aldrig tillsammans utan i kombination med andra davines produkter och då har jag inte upplevt samma sak, utan då har det funkat mycket bättre.

Båda två i mitt hår var ingen hit.


Emiko Says:

I have coarse Asian hair and it is quite damaged from bleaching/ coloring and the use of a straightening iron on daily basis.

I used Melu shampoo and conditioner five times last week, and initially I was unsure if I liked the series as my hair felt stiff after shampooing and the conditioner was not quite as nourishing as expected. However, towards the end of the week my hair started feeling nice and smooth without feeling too heavy and has been easier to style in comparison to last week.

Both Melu shampoo and conditioner have a creamy consistency and the fragrance is lovely with some freshness.

These products are designed for anti-breakage and I would probably need to use them for a slightly longer period of time in order to be able to see the effect of them


Mariana säger:

Mitt hår är ganska tunt, rakt och ganska stor % gråa hår;) page nedanför öronen och en väldig utväxt. Färgat resten.

Trevligt lent shampo mer väldigt angenäm doft av citrus. Bra lödder och känns både lent och rent av det. Balsamet är väldigt tjockt och påminner om en inpackning, krävs nästan en kam eller borste för att få in det ordentligt i håret. (vilket man borde med alla balsam;) Super lent efter ursköljning! Sen när det torkat fick mitt hår en krispig och lite pinnig känsla. Inte alls så mjukt jag hade trott efter känslan i schamponeringen. Det är för hår som är långt och fått brytningar då jag håller på Lisas teori om innehållet. Perfekt för mera trasiga gissar jag. Saknade lite följsamheten och volymen. Är en serie perfekt för hår som fått slitningar av tex gummisnoddar och dyl.


Lisa säger:

Jag har ett väldigt preparerat hår (blekt), fina lite porösa hårstrån med självfall och inget grått vad jag vet:)

Jag gillar den friska och fräscha doften på Melu. Konsistensen är skön och balsamet känns näringsrikt, tjockt och härligt! Men känslan på håret efter tvätten är lite sträv och liksom gnisslig, antar att det är p.g.a. keratinet som finns i melu, mitt hår blir lite för hårt. Tänker att det passar perfekt på ett långt lite skadat hår i behov av styrkan av keratinet. Jag tvättade håret 2 ggr den här veckan som jag brukar göra och upplevde inte att det blev fett. Om det inte varit för avsaknaden av mitt självfall och den lite sträva känslan så gillar jag Melu.


Therese säger:

Jag har långt färgat uppklippt och självlockigt hår med fina hårstrån. Lite torr och känslig/kliig hårbotten.

Doften på Melu är fräsch och konsistensen är krämig, balsamet väldigt fast (vilket gjorde mig extra noga med appliceringen så att jag inte fick för mycket produkt).

Jag tvättade håret 3 ggr. Eftersom jag låter håret självtorka och då oftast utan några produkter så blev det ganska tungt från botten och lite fetare, men jag gillade den lena känslan det gav till längderna. Jag skulle kunna tänka mig att använda Melu och se om botten ”ställer in sig”. Kändes återfuktande och utredande!


Elin säger:

Jag skulle beskriva mitt hår som obehandlat, halvlångt, lätt med fina strån och självfall. Lite torrt i längderna och känslig hårbotten.

Jag tvättade håret 2 gånger denna vecka. Melu produkterna hade en krämig, skummande, len känsla och mild doft.  Håret kändes dock lite hårt och oföljsamt den gången jag inte fönade håret efter tvätt, och det tog väldigt långt tid för håret att torka. 

När jag fönade håret gången efter blev det en helt annan känsla. Jag kommer lätt använda dessa produkter när jag vill föna ut mitt hår och vill att det ska hålla en längre tid.