22320
post-template-default,single,single-post,postid-22320,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Love love love more love for curls

Vi på Claque la Mouche testar Davines produkter på oss själva och gör en utvärdering varje vecka

LOVE CURL är serien som ger spänst och kontroll på lockar. Samtidigt som det tillför volym och håret känns mjukt och lätt. Serien har en doft av citrus.

LOVE produkterna innehåller mandelextrakt, detta är rikt på proteiner, vitamin B & E, omättade fetter, magnesium, järn, kalium, koppar och fosfor som gör lockarna spänstiga och ger volym till håret. Mandeln odlas av Carlo Assenza från Noto, Syrakusa.

Essentials förpackningar tillverkas med den minsta möjliga mängd plast som krävs för att skydda innehållet. Plasten är godkänd för livsmedel och kan återanvändas för livsmedelsförvaring.

Som en del av LifeGate’s projekt Zero Impact, klimatkompenseras CO2-utsläppen från tillverkningen av varje Essential Haircare-produkt genom finansiering av plantering och skydd av skogar i Madagaskar.

Essential Haircare-produkterna tillverkas med hjälp av energi från förnyelsebara källor.


Sara säger:

Jag har ganska tunt, platt och väldigt rakt hår. Normal/fet hårbotten och torra längder. Lite grått också med det färgar jag över.

Curl enhancing Taming schampoo for wavy or curly hair. Haha, kunde inte bli mer fel, spännande.

God doft, bra lödder och bra utredning på både conditioner och mask! Men…

Mitt hår är nog forfarande i chock från förra veckans melu-test, för jag upplever att detta schampoo ger liknade effekt som förra veckan. Mitt hår blir liksom tungt och ganska snabbt fett, men det är ju inte så konstigt med tanke på den effekten som schampot ska ge. Den passar inte mitt superraka tunna hår helt enkelt. Kan tänka mig att den är toppen om man har ett lockigt hår som behöver mycket tyngd och kontroll på lockarna.


Emiko Says:

I have coarse Asian hair and it is quite damaged from bleaching/ coloring and the use of a straightening iron on daily basis.

I used Love Curl series twice. The consistency of the shampoo and the conditioner are creamy and the mask has not got as thick texture as expected so it was very easy to apply.

Although these products are designed for curly / wavy hair it has worked well as my hair has felt smooth and nourished.This series has a lovely and unique fragrance which I like very much and it’s much stronger and longer lasting in comparison to other Davines Essential series I have used so far.


Mariana säger:

Mitt hår är ganska tunt, rakt och ganska stor % gråa hår;) page nedanför öronen och en väldig utväxt. Färgat resten.

Jag gillar verkligen doften på love Curl. Snygg vit serie. Shampot är väldigt drygt och har en len krämighet. Ett bra lödder som var lätt att skölja ur. Håret kändes lätt utrett innan balsamet. Ett bra och lent balsam som redde ut håret fint. Mitt hår kändes väldigt bra efter att ha självtorkat och hade bra rörlighet. Efter ganska få dagar blev det lite livlöst men det fick fart igen med torrshampoo och rörligheten i längderna hängde kvar för ett trevligt ruffs;)


Lisa säger:

Jag har ett väldigt preparerat hår (blekt), fina lite porösa hårstrån med självfall och inget grått vad jag vet:)

Love Curl! Den här serien återvänder jag till lite då och då. Gillar den lite starkare doften som inte är lika flyktig jämfört med andra Davines-serier. Konsistensen på schampot är krämig och det blir ett mjukt fluff när en schamponerar och balsamet är väldigt utredande. Perfekt att föna fram lockar i mitt hår och det blir skönt flexibelt och håller sig fint länge.


Therese säger:

Jag har långt färgat uppklippt och självlockigt hår med fina hårstrån. Lite torr och känslig/kliig hårbotten.

Love curl enhancing schampoo… Jag gillar konsistensen på schampot som är krämig och löddrar lätt samt på balsamet och masken som reder ut och känns återfuktande. Jag tycker att doften är härlig, till en början lite skarpare än många av Davines andra schampon men inte för skarp utan lämnar en väldigt god doft i håret.

Jag måste säga att på mitt hår funkade dessa produkter rätt bra, längderna kändes återfuktade och lockarna kändes inte nedtyngda utan fick bra volym däremot har nog mina hårstrån snudd på för fin kvalité i och med att botten kändes lite tung efter någon dag.


Elin säger:

Jag skulle beskriva mitt hår som obehandlat, halvlångt, lätt med fina strån och självfall. Lite torrt i längderna och känslig hårbotten.

Jag gillar doften, konsistensen och resultatet. Love curl användes 2 gånger denna vecka och andra gången avslutade jag med inpackningen istället för balsam. Jag gillar hur den håller ihop mina små trådiga strån men ändå kännas lätt och luftig mot botten.

Den här serien har fler produkter för lockiga hår som faktiskt är helt awesome!