22330
post-template-default,single,single-post,postid-22330,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Solu

Vi på Claque la Mouche testar Davines produkter på oss själva och gör en utvärdering varje vecka

SOLU för dig som önskar ta bort beläggningar och rester av stylingprodukter i håret på ett skonsamt sätt.

SOLU shampoo innehåller extrakt från bovete vilket gör produkten rik på mineralsalter och aminosyror. Den har även en hög halt av antioxidanter.

Essentials förpackningar tillverkas med den minsta möjliga mängd plast som krävs för att skydda innehållet. Plasten är godkänd för livsmedel och kan återanvändas för livsmedelsförvaring.

Som en del av LifeGate’s projekt Zero Impact, klimatkompenseras CO2-utsläppen från tillverkningen av varje Essential Haircare-produkt genom finansiering av plantering och skydd av skogar i Madagaskar.

Essential Haircare-produkterna tillverkas med hjälp av energi från förnyelsebara källor.


Sara säger:

Jag har ganska tunt, platt och väldigt rakt hår. Normal/fet hårbotten och torra längder. Lite grått också med det färgar jag över.

Upplevde att Solu inte gör mitt hår fullt lika strävt som andra djuprengörande schampon kan göra och det gillade jag verkligen. Schampot har en fräsch doft och är ganska geleigt och lätt i konsistensen. Jag tycker det funkade riktigt bra att använda om jag följde upp med en inpackning efteråt.

Gjorde jag inte det kändes håret lite torrt och gnissligt. Skönt schampo att använda emellanåt för att rensa bort en massa restprodukter från håret.


Emiko Says:

I have coarse Asian hair and it is quite damaged from bleaching/ coloring and the use of a straightening iron on daily basis.

I used Solu shampoo five times last week. The Solu series doesn’t come with a matching conditioner or a hair mask either, therefore I combined with Love smooth conditioner, Momo conditioner, Minu conditioner, Melu conditioner and Love curl hair mask on each use.

After shampooing, my hair felt very stiff a bit like a straw, but cleansed thoroughly. I found the combination of Solu shampoo and Love smooth conditioner worked better than the others on my hair. Solu shampoo has very a runny consistency and the fragrance is refreshing with like a subtle eucalyptus.

This product would be ideal for hair with some products or natural oil being built up.


Mariana säger:

Mitt hår är ganska tunt, rakt och ganska stor % gråa hår;) page nedanför öronen och en väldig utväxt. Färgat resten.

Jag gillar Solus lite tjockare konsistens, en smula geléig som beskrivs ovan. Det har ett krämigt härligt lödder. Shampoot har en väldigt stark doft upplevde jag jämfört med de andra shampoon i serien, men jag gillar den! Lite kraftigt ädelträ, en doft som även passar män bra. Mitt hår kändes lite torrt i längderna men fick ett skönt fluff på köpet. Solu är ett utrensande Shampoo och är nog perfekt för de som använder mycket stylingprodukter. Bra för killar med feta vaxer;)


Lisa säger:

Jag har ett väldigt preparerat hår (blekt), fina lite porösa hårstrån med självfall och inget grått vad jag vet:)

Solu är tyvärr ingen favorit för mig och mitt hår. Det är för lätt och jag får inte till håret som jag vill. Ett plus är att det luktar väldigt friskt och fräscht men upplever konsistensen lite för geleig för min smak. Jag behövde ett riktigt vårdande och fuktgivande balsam för att det skulle funka att reda ut och inte bli för frasigt efteråt.


Therese säger:

Jag har långt färgat uppklippt och självlockigt hår med fina hårstrån. Lite torr och känslig/kliig hårbotten.

Jag använde schampot tillsammans med MOMO conditioner (vågade/ville inte testa utan). Måste säga att jag är glatt överraskad och förvånad över effekten, det funkade riktigt bra i den kombon, rötterna fick ett lyft, håret lätt men inte torrt iom MOMO. Schampot har en lätt konsistens och fräsch doft, när jag schamponerade blev håret inte alls lika strävt som jag förväntade mig och det kliade ingenting i hårbotten.

Skulle kunna tänka mig att använda SOLU i perioder för att få bort produkter, smuts och föroreningar som sätter sig i håret.


Elin säger:

Jag skulle beskriva mitt hår som obehandlat, halvlångt, lätt med fina strån och självfall. Lite torrt i längderna och känslig hårbotten.

2 gånger denna vecka med Solu och Love Curl conditioner. Håret och hårbotten har verkligen känts rent men jag skulle mer rekommendera detta shampoo till dom med lite kortare hår. Håret har känts lite ostyrigt och hårt.